Nieuws Actueel

Online shoppen ook na coronacrisis populair

Nederlanders hebben in de eerste helft van dit jaar 10 procent meer online uitgegeven dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel.org en Retail Insiders. Veel mensen kochten tickets voor concerten, attractieparken en vliegreizen online. In het eerste half jaar van 2022 gaven Nederlanders 16,1 miljard euro uit op internet.

ANP/NU.nl 29 september 2022

Laatste update: 29 september 2022 08:20

ANP290922048 1

,,We zien een piek als we kijken naar het aantal online bestedingen aan diensten", zegt Marlene ten Ham, directeur van Thuiswinkel.org. ,,Tijdens corona is dit ingezakt. Toen waren er bijna geen evenementen en was reizen moeilijk. Daar konden mensen vanzelfsprekend hun geld niet aan uitgeven."

Mensen shoppen dit jaar wel iets minder online voor producten zoals kleding, cosmetica en meubels in vergelijking met een jaar geleden. "Maar als we kijken naar de periode voor corona, zien we dat er nu nog steeds meer online wordt gekocht", vertelt Ten Ham.

Lees ook: Koopavond sterft uit: waarom de ene na de andere winkel deuren 's avonds dichthoudt

De cijfers over online winkelen zien er veelbelovend uit. Maar wat er in het tweede half jaar gaat gebeuren, is volgens Ten Ham spannend. "Men is gewend geraakt aan online winkelen. Maar wat gaan de dreigende recessie en de dure energierekening met het online winkelen doen?"

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws