Nieuws Retail

Turkse flitsbezorger Getir bindt in ons land strijd aan met Gorillas

Getir, ’s werelds eerste flitsbezorger van supermarktboodschappen, is nu ook actief in Nederland. Het in Turkije gestarte bedrijf opende een depot in Amsterdam. Na Londen is het de tweede vestiging van deze tech-onderneming in Europa. Getir kruist de wapens met Gorillas.

Van onze redactie 31 mei 2021

Getir 2

De supersnelle besteller van supermarktproducten Getir is nu ook actief in Nederland. De Turkse onderneming is begonnen in Amsterdam. Foto: Getir

Het is een nieuw woord, flitsbezorging. Via een app een (vergeten) pak melk bestellen en luttele minuten laten in de koelkast hebben. Deze week opende Getir, begonnen in 2015, een magazijn in Amsterdam om supermarktproducten als melk te gaan ‘supersnelbestellen’ en bindt daarmee de strijd aan met concurrenten Gorillas en Flink. Deze laatste twee zijn al begonnen en inmiddels actief in meerdere Nederlandse steden. Het wordt druk op vlak van het supersnel bestellen, omdat ook nog eens Cajou, Dija, Weezy en Zapp plannen hebben om in Nederland te gaan expanderen.

Lees ook: Bezorgdienst Gorillas vloek of zegen? Experts zien voor- en nadelen

Getir-oprichter Nazim Salur is duidelijk waarom Nederland topprioriteit is: ,,Nederlanders zijn voorlopers, en staan ervoor open om dingen op innovatieve wijze te doen. We zien Amsterdam als een belangrijke techhub. We zijn hier om waarde toe te voegen aan dit segment in Nederland en de sector volwassen te maken.”

De tekst gaat onder de foto verder.

Geld is er (nog) in overvloed om verder te groeien in Nederland en om in Parijs en Berlijn te beginnen. Na een investeringsronde in maart, de derde en geleid door Sequoia Capital en Tiger Global, bereikte Getir de status van ‘unicorn’, de waarde van deze tech-onderneming lag toen om 2,6 miljard dollar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws