Nieuws Maatregelen

Nachtclubs zijn het zat en gaan zaterdag 12 februari open

Nachtclubs en discotheken gooien zaterdag 12 februari hun deuren open. Brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) zeggen het zat te zijn dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan hen wordt gedacht. Op 12 februari willen zij clubs door het hele land open hebben.

Van onze redactie 2 februari 2022

Discotheek bar nachtleven

Archieffoto ANP.

,,We willen clubs weer onder de aandacht brengen", zegt een woordvoerder van de actie De nacht staat op. ,,We merken dat dat helemaal niet gebeurt en dat doet gewoon pijn na al twee jaar dicht te zijn."

,,Met de actie willen we zelf laten zien hoe we weer veilig open kunnen", aldus de zegsman. Volgens hem staat vast dat de doelgroep van nachtclubs elkaar nu opzoekt op andere locaties en feestjes. ,,Wij kunnen dat veel veiliger doen met beveiligers, barpersoneel en goede afzuiginstallatie." De bedoeling is dat tijdens de nacht van de actie wordt gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs (CTB).

Lees ook: Kwestie 1G: kabinet gaat met nachthoreca in gesprek

Maandag gaat de sector nog in overleg met het ministerie van Economische Zaken. Dat gaat volgens het ministerie over "input verzamelen om mee te nemen naar het weegmoment voor het kabinet". Volgens een woordvoerder zal dus geen besluit worden genomen over het gebruik van 1G in het nachtleven, waarbij alle bezoekers getest worden. 'Coronaminister' Ernst Kuipers zei vorige week nog in de Tweede Kamer te willen onderzoeken of de nachthoreca met het zogeheten 1G-beleid open zou kunnen.

Volgens de nu geldende regels moet de horeca om 22.00 uur sluiten en is een zitplaats verplicht.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws