Nieuws Maatregelen

Spoedoverleg kabinet: OMT adviseert extra coronamaatregelen

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het demissionaire kabinet om snel extra coronamaatregelen te nemen, vertellen bronnen aan de NOS en het AD. Het kabinet pleegt daarom morgen al (zaterdagmiddag) digitaal spoedoverleg om het OMT-advies te bespreken.

UPDATE: Zaterdagavond 18 december (19.00 uur) ingelaste persconferentie.

Van onze redactie 17 december 2021

Laatste update: 18 december 2021 12:44

Hugo de jonge mondkapje corona maatregelen persconferentie rutte dinsdag 2 november

Foto: ANP.

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen en de effecten ervan. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

VOLG HIER ONZE LIVEBLOG: Lockdown-liveblog: Ondernemers verbijsterd over langetermijnplan corona, topdrukte bij groothandels

Er zijn serieuze zorgen over de omikronvariant, omdat de mutant besmettelijker lijkt dan andere coronavirusvarianten. Het is nog niet duidelijk of mensen ook zieker worden van de omikronvariant. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan, maar de OMT-deskundigen vinden dat er meer actie ondernomen moet worden om de opmars ervan te vertragen. Het is niet duidelijk om welke maatregelen het dan zou moeten gaan.

Afhankelijk van de uitkomst van het kabinetsoverleg zaterdagmiddag zal er een persmoment volgen, waarop mogelijk nieuwe maatregelen worden aangekondigd. De laatste persconferentie van het kabinet was afgelopen dinsdag. Toen werd onder meer aangekondigd dat de scholen een week eerder dichtgaan voor de kerstvakantie en dat de avondlockdown verlengd is tot en met 14 januari. Als er nieuwe maatregelen worden aangekondigd, zal er komende week ook een Kamerdebat plaatsvinden. Dan komt het parlement terug van reces, laat PvdA-Tweede Kamerlid Attje Kuiken als waarnemend voorzitter van de commissie Volksgezondheid weten.

"Er is reden tot zorg en grote voorzichtigheid"

Demissionair minister De Jonge

Kabinet sloot extra maatregelen niet uit

Eerder op de dag sloot demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge al niet uit dat er extra maatregelen zouden volgen, is te lezen in dit artikel. Hij wilde echter het OMT-advies afwachten. ,,We maken ons grote zorgen. Als er meer nodig is om het virus af te remmen en om de golf die je kan verwachten te verlagen, dan nemen we nieuwe, passende maatregelen."

Demissionair premier Mark Rutte sloot tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag eveneens niet uit dat de bewindslieden voor 14 januari weer actie moeten ondernemen. ,,Er is reden tot zorg en grote voorzichtigheid."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws