Actueel

Doorstart voor gevallen sportmerk BALR.? ‘Veel interesse in overname’

Demy de Zeeuw is medeoprichter van BALR. Demy de Zeeuw is medeoprichter van BALR.
Demy de Zeeuw is medeoprichter van BALR.
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

BALR. werkt mogelijk aan een doorstart. Dat bevestigt curator Laurie van Leeuwen (Davids Advocaten) aan De Ondernemer na berichtgeving van RetailTrends. ,,Ik denk dat die interesse vooral voortkomt uit de sterke merknaam. BALR. heeft veel naamsbekendheid, een grote online community en een flinke schare volgers”, zegt ze. BALR. vroeg vorige week officieel faillissement aan.

„Bovendien zitten de intellectuele eigendomsrechten, zoals merkrechten en domeinnamen, in de boedel, samen met de webshop”, vervolgt ze. „Dat maakt het voor partijen aantrekkelijk. Veel mensen kennen het merk en zien er nog steeds waarde in.”

Lees ook: Demy de Zeeuws BALR. vraagt faillissement aan: ‘Dit is de juiste keuze voor de toekomst’

Lees verder onder de advertentie

Omzet van 100 miljoen

BALR., in 2013 opgericht door Juul Manders, Ralph de Geus en oud-voetballer Demy de Zeeuw, begon als ambitieus project met internationale allure. Het ondernemerstrio wilde het merk laten uitgroeien tot een wereldwijde label met een omzet van 100 miljoen euro.

De kledinglijn, gedragen door bekende voetballers als Neymar en Di María, was vooral populair onder jonge fans. De merknaam, opvallend met grote blokletters, groeide uit tot een statussymbool binnen een specifieke doelgroep.

Voetbalplatform 433

Toch kwam het bedrijf financieel steeds verder onder druk te staan. „De stijgende kosten, teruglopende verkopen en de opgebouwde coronaschuld zijn ons uiteindelijk te veel geworden”, zei mede-oprichter Juul Manders hierover in het AD. De webshop was al enige tijd uit de lucht voordat het faillissement officieel werd aangevraagd.

Lees verder onder de advertentie

De oprichters van BALR. zijn ook betrokken bij 433, een succesvol voetbalplatform met tientallen miljoenen volgers op Instagram. Zij lieten eerder weten zich nu volledig op dat bedrijf te richten.

Lees ook: Hoe BALR toch failliet ging: ‘Steun van voetballers geen garantie voor succes’

Webshop en winkel in Roosendaal

Curator Van Leeuwen stelt dat BALR. als merk heel goed op zichzelf kan voortbestaan. De komende periode zal moeten blijken of en in welke vorm een doorstart van het bedrijf mogelijk is.

Lees verder onder de advertentie

Parallel daaraan wordt bekeken of BALR. tijdelijk kan doorgaan met de bestaande activiteiten. „We kijken naar de mogelijkheid om de webshop en de winkel in Roosendaal weer te openen”, zegt Van Leeuwen. „In het kader van een mogelijke doorstart worden tegelijkertijd gesprekken gevoerd met geïnteresseerde partijen en wordt relevante informatie met hen gedeeld.”

De voorkeur gaat uit naar een doorstart waarbij het hele pakket wordt overgenomen

Laurie van Leeuwen Curator

Wie die geïnteresseerden precies zijn, is niet duidelijk „Over de betrokken partijen kan ik helaas niets zeggen”, aldus Van Leeuwen. „Wij gaan in gesprek met de serieuze doorstartkandidaten die zich melden.”

Daarbij is het idee dat BALR. in z’n geheel doorgaat. „De voorkeur gaat uit naar een doorstart waarbij het hele pakket – webshop, merkrechten en voorraden – wordt overgenomen,” aldus Van Leeuwen.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook: Juiste verdienmodel in dure tijden? ‘Je redt het niet met prijsverhoging alleen’