Nieuws Bedrijfsoverdracht

Vakantieparken Roompot in handen van Amerikaanse investeerder KKR

De uitbater van vakantieparken Roompot komt in handen van de Amerikaanse investeerder KKR. Dat bedrijf koopt het van oorsprong Zeeuwse bedrijf van de Franse eigenaar PAI Partners. Welk bedrag daarmee is gemoeid, maakt de firma niet bekend.

Van onze redactie 18 juni 2020

Roompot overname vakantiepark

Een gezin viert vakantie in een Roompot-verblijf. Foto: Thomas Segers

Opgericht in 1965 in Zeeland heeft Roompot zich geleidelijk tot een toonaangevende aanbieder van vakantieparken in Europa ontwikkeld. Het bedrijf bezit en baat rechtstreeks 33 vakantieparken uit in Nederland, Duitsland en België en staat in voor de verhuur- en distributieactiviteiten van meer dan 100 parken waarmee het een exclusieve samenwerking heeft. De groep ontwikkelt, renoveert en richt ook vakantieparken en -woningen in.

''We blijven een groeiende vraag zien van onze gasten en van onze zakelijke partners dankzij het toonaangevende platform dat we hebben gebouwd''

Jurgen van Cutsem, ceo Roompot Group

KKR investeerde al in Exact en Q-Park

KKR zal het huidige managementteam van Roompot blijven ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van de groep tot een toonaangevende pan-Europese aanbieder en uitbater van vakantieparken. De structurele trend dat mensen dichterbij reizen is hierin een ondersteunde drijfveer.

Met deze investering zet KKR zijn trackrecord voort in Nederland, waar het recent grote investeringen deed in Upfield (voorheen de Unilevers Spreads-activiteiten), Exact Software (een toonaangevende leverancier van boekhoudsoftware voor MKB) en Q-Park (een pan-Europese aanbieder van parkeerservices).

Lees ook: Zeeland: campings, hotels en vakantieparken gaan weer open

Volgende stap Roompot

Jurgen van Cutsem, ceo Roompot Group: ,,Bij deze verandering van eigenaar danken we PAI, dat sinds 2016 een grote ondersteunende partner voor ons team is geweest, en verwelkomen we KKR in de volgende stap die we met het bedrijf zetten. Zoals altijd zal onze focus liggen op het leveren van een geweldige service aan onze gasten en externe partners. We blijven een groeiende vraag zien van onze gasten en van onze zakelijke partners dankzij het toonaangevende platform dat we hebben gebouwd en dat een solide basis vormt voor het opschalen van het bedrijf, ook op internationaal niveau.”

Lees ook: Oud-Roompot directeur Henk van Koeveringe over bedrijfsopvolging

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.