Nieuws Bedrijfsoverdracht

Dit bedrijf wil VanMoof wél overnemen

Persbureau Reuters weet te melden dat Lavoie, het elektrische scootermerk van het Britse McLaren, 'vergevorderde' gesprekken zou voeren om VanMoof over te nemen.

Van onze redactie 18 augustus 2023

Van Moof fiets

Het dochterbedrijf van McLaren zou zo snel mogelijk 'veel van de activiteiten' van VanMoof willen overnemen. Daarmee zou Lavoie volgens de bronnen grote kansen zien om zijn activiteiten flink op te schalen, wegens VanMoofs wereldwijde aanwezigheid.

Volgens de bronnen is een overname door het Britse mobiliteitsbedrijf een van de laatste overlevingskansen van VanMoof: Lavoie zou tot de laatste twee kandidaten behoren.

Curator Jan Padberg zegt op Retailtrends dat er meerdere partijen 'in de race zijn voor de verkoop van activa'.

Lees ook: Doorstart VanMoof op komst? 'Alleen met ander bedrijfsmodel en nieuwe leiding'

Reparatie e-bikes VanMoof wel mogelijk

Na het failliet van VanMoof leken kapotte fietsen van de e-bikegigant compleet waardeloos, want reparatie was onmogelijk. Fietsenmaker Tamor Hartogs heeft daar iets op gevonden: de e-bikes kunnen wel degelijk worden gefixt, vertelt ondernemer Tamlor Hartogs on dit - veelgelezen - artikel.

,,We kunnen de fietsen wel degelijk repareren - zónder dat we daarvan afhankelijk zijn van VanMoof-producten. We hebben ze dus niet meer nodig. Dat klinkt pittig, maar is echt zo. En ik durf zelfs te stellen dat de fietsen er ook een stuk toekomstbestendiger door zijn geworden. Ze gaan nu langer mee.”

Lees ook: E-bikegigant VanMoof aan groeiambities ten onder: wat ging er mis?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws