Nieuws Financiën

EU beslist op 24 mei over mogelijke verkoop Grolsch

De 24e mei wordt een belangrijke datum voor de toekomst van Grolsch. Op die dag maakt de Europese Unie bekend of ze bezwaar heeft tegen de fusie van AB InBev en SABMiller.

Van onze redactie 19 april 2016

Grolsch Frans Nikkels breed

Zoals bekend willen beide megabrouwerijconcerns, respectievelijke de grootste en een-na-grootste ter wereld, fuseren. Maar dat stuit op bezwaren van onder meer de Europese mededingingsautoriteiten.

Deel brouwerijen verkopenOm te zorgen dat het nieuwe, gefuseerde concern niet almachtig wordt op de Europese markt hebben beide partners al aangekondigd dat ze een deel van hun brouwerijen gaan verkopen. Op Grolsch, het Italiaanse Peroni en het Britse Meantime, allemaal dochters van SABMiller, is inmiddels een bod uitgebracht door het Japanse brouwersconcern Asahi.

Beeld vormenDe EU heeft aangekondigd op 24 mei met een bericht te komen. Dat wordt of een instemming met de plannen, of een aankondiging dat er meer onderzoek nodig is. De EU maakt deze weken een ronde langs concurrerende brouwers en deskundigen om zich een beeld te vormen van de gevolgen van fusie en verkoop.

Foto: Frans Nikkels