Podcast Droomstart

Lunch met de Droomstart-toppers van 2023: zo gaat het met de ondernemers

Vier jonge bedrijven. Twee halve finaleplekken. Één winnaar. Eerder dit jaar kon je luisteren naar een even inspirerende als spannende tweede reeks van de podcastserie Droomstart. Uiteindelijk ging het Brabantse fintechbedrijf FinBuddy aan de haal met de hoofdprijs. Maar ook mede-finalist Food for Skin en de andere net niet-winnaars Teazie en Contour Lab vielen met hun innovatieve businessplan in de smaak bij jury en luisteraars.

Droomstart Angela Fabienne Jeffrey finale

Droomstart-finalisten Jeffrey van Dam (FinBuddy) en Angela Ursem (Food for Skin) met host Fabienne de Vries (midden).

Bart Remmers 13 juni 2023

De Ondernemer nodigde samen met Droomstart-presentator Fabienne de Vries de vier hoge ogen gooiende ondernemers uit voor een uitgebreide lunch. Een mooi moment om met de vier te praten over wat er allemaal is gebeurd sinds afgelopen januari. Wat zijn de hoogtepunten? Wat ging er minder voorspoedig en zijn de ambities nog steeds hetzelfde als tijdens de Droomstart-serie?

Het buitenland lonkt voor Food for Skin, samen met Finbuddy finalist van Droomstart. Angela Ursem, die de onderneming met haar zus Cathy is gestart: ,,We hebben altijd gezegd: zolang we geen productiefaciliteiten buiten Europa hebben, gaan we ook niet naar landen buiten Europa exporteren. De footprint wordt anders te groot. De komende tien jaar focussen we ons op dit continent, dat al een zeer groot speelveld is. Dit jaar bouwen we nog puur aan onze basis in Nederland. Na de zomer starten we onze voorbereidingen voor de gang naar Duitsland. In 2024 willen we de Duitse markt betreden. Naturkosmetik is gangbaar in dat land, daarom zijn de oosterburen interessant voor Food for Skin.’’

''Of er ambitie is voor een liaison met de grootste modehuizen in Parijs, Milaan en New York? Uiteraard! Als ondernemer moet je groot durven te dromen''

Christina Hadinoto, oprichter Contour Lab

‘Als ondernemer moet je groot durven te dromen’

Ook Teazie-oprichter David Hovanesian en zakenpartner Storm Wouters hebben grote ambities voor de komende periode. ,,Ik hoop dat we de komende zomer alle huidige capaciteit die we aan theebars hebben bij de klanten hebben weggezet. Het doel is om begin 2024 zo’n zeventig tot tachtig abonnees te hebben. Dat zal dan vooral in de regio Noord-Brabant zijn’’, verwacht David. ,,Daarna richten we ons vizier op de Randstad. Voorlopig is het groeien met de middelen die voor ons beschikbaar zijn. Uiteindelijk moeten er hubs komen om de snelle service te kunnen garanderen.’’

De Vlaamse Christina Hadinoto heeft eveneens mooi nieuws te melden. In 2022 kon Contour Lab al rekenen op de steun van startup-accelerators Start it @KBC en Imec.istart. ,,Met die laatste partij zijn we naar een volgende financieringsronde aan het kijken. Het zal waarschijnlijk een mix worden van verschillende financieringsvormen. Op die manier kunnen we de groei die we voor ogen hebben verder verwezenlijken. Of er ambitie is voor een liaison met de grootste modehuizen in Parijs, Milaan en New York? Uiteraard! Als ondernemer moet je groot durven te dromen. Onze technologie is zeer goed schaalbaar. Internationaliseren is absoluut mogelijk. En wil je verschil maken in de mode-industrie, dan moet je internationaal denken.’’

Een nog groter succes in binnenland, maar zeker ook in het buitenland

Tot slot Droomstart-winnaar Jeffrey van Dam, oprichter van FinBuddy. Wat mogen we binnenkort van zijn onderneming verwachten? In het kort: van FinBuddy een nog groter succes maken. ,,In binnenland, maar zeker ook in het buitenland. Iets waar we ook richting de toekomst rekening mee houden.’’ Echter is het voor Jeffrey zaak dat steeds weer de balans wordt opgezocht tussen gezonde ambitie en niet te veel hooi op de vork nemen. ,,Dat is steeds weer focussen voor ons. Eerst kijken wat we het komende kwartaal gaan doen en pas later het vizier richten op de komende jaren. Het is nu vooral investeren. De zoektocht naar nieuwe partners, een groter team en een volgende investeringsronde.’’

Lees ook: De startup FinBuddy van Jeffrey van Dam wint dit jaar de ultieme Droomstart

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Hart voor Zaken

Nina Kamp (The Nice Company) over leiderschap: 'Stap niet in een harnas het kantoor binnen'

Niemand maakte ze. Echte fruitijsjes. Daarom besloot ondernemer Nina Kamp ze te maken. Uit boosheid. Tien jaar later verkoopt The Nice Company jaarlijks 1,5 miljoen ijsjes, ook over de grens. ,,Met elkaar in verbinding blijven, is de randvoorwaarde van goed samenwerken'', vertelt Nina aan Cor Hospes in Hart voor Zaken.

Details
Droomstart

Lunch met de Droomstart-toppers van 2023: zo gaat het met de ondernemers

Vier jonge bedrijven. Twee halve finaleplekken. Één winnaar. Eerder dit jaar kon je luisteren naar een even inspirerende als spannende tweede reeks van de podcastserie Droomstart. Uiteindelijk ging het Brabantse fintechbedrijf FinBuddy aan de haal met de hoofdprijs. Maar ook mede-finalist Food for Skin en de andere net niet-winnaars Teazie en Contour Lab vielen met hun innovatieve businessplan in de smaak bij jury en luisteraars.

Details
Boekencast De Ondernemer Leest

Boekencast: wat vinden Tom van der Lubbe en Erno Hannink van de vijf voorstellen uit 'Sander en de brug'?

Sander Schimmelpenninck heeft vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland in boekvorm uitgebracht: Sander en de brug. Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink hebben het gelezen. Hun nieuwe podcast.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Sander Hoeken (Infocaster): 'Het is niet meer economisch om een asshole te zijn'

In 2013 stond zijn bedrijf aan de rand van de afgrond. Zelfsturing bracht redding. Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster praat met Cor Hospes in Hart voor Zaken over het belang van feedback en psychologische veiligheid en waarom je met een purpose niet moet doorslaan.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Douwe Snoek over zijn leiderschapsstijl: 'Je moet hard zijn voor jezelf om zacht te kunnen zijn'

Hij kon zich best als een 'hork' gedragen tegen zijn personeel, realiseerde Snoek Puur Groen directeur Douwe Snoek zich tijdens een gesprek met zijn medewerkers. Hij pakte de handschoen op, volgde een training zelfontwikkeling en werd van een zelfbenoemd eikel een anker voor de organisatie. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt Snoek over de kracht van leiderschap.

Details