Nieuws Innovatie

Zwols Startup Holland TV start uitzendingen

Zwolse startup TradeCast lanceert 5 januari Startup Holland TV, een online tv-zender die jonge bedrijven in Nederland promoot. Met het Engelstalige videokanaal wil het bedrijf startups een platform geven.

Laura Cuijpers | Foto: Thinkstock 15 december 2016

Televisiekamer Televisieomroep Thinkstock

Voor de lancering van het nieuwe concept gaat het bedrijf op handelsmissie naar Las Vegas met minister Henk Kamp van Economische Zaken en Prins Constantijn van Oranje, als gezant van StartupDelta.

Elektronicabeurs

De handelsmissie is een initiatief van startende bedrijven, overheden, kennisinstellingen en financiers om de positie van startups in Nederland te versterken. Dertig jonge bedrijven zijn door StartupDelta uitverkoren om zich te presenteren op de grootste commerciële elektronicabeurs in Las Vegas en in Silicon Valley, de tech-hoofdstad van de wereld.

Innovaties

Yilmaz Schoen, CEO van TradeCast, wil met het nieuwe kanaal bijdragen aan het zichtbaarder maken van innovaties in Nederland. „We gaan op een laagdrempelige manier meerwaarde creëren voor alle hardwerkende Nederlandse startups.” De avonturen van het bedrijf zelf en de andere startups die meedoen aan de handelsmissie zijn te vanaf de lancering online te volgen op de tv-zender.

TradeCast lanceert naast het startupkanaal binnenkort meerdere grote themakanalen en biedt ook de mogelijkheid om een eigen online tv-zender te starten.