Nieuws Marketing

Eringa Mode: 'Een zaak die al 42 jaar super loopt'

Momenteel is ze nog eigenaresse van een lege winkel, maar dat is op 21 januari, als de deuren van Eringa Mode weer opengaan, een heel ander verhaal. Per 1 januari heeft Ingrid Rijssemus de zaak aan de Oranjestraat overgenomen van Marjan Elbrink. Momenteel krijgt de winkel een kleine make-over en is het wachten op de nieuwe collectie. "Het is spannend, maar ik heb er ontzettend veel zin in", zegt de nieuwe eigenaresse.

Van onze redactie 5 januari 2016

Eringa Mode Lenneke Lingmont

Geruime tijd werd Eringa Mode met sluiting bedreigd. Elbrink besloot per 1 januari te stoppen, een concrete koper diende zich lange tijd niet aan. "Ik had het proces in aanloop naar de opheffingsuitverkoop al gestart toen Ingrid, die hier ook al 3,5 jaar werkte, na een werkoverleg in september te kennen gaf de winkel graag over te willen nemen. 'Weet je het zeker? Want het is veel werk', zei ik tegen haar."'Weet je het zeker?'Rijssemus was vastbesloten. De 37-jarige Almelose gebruikte de zomervakantie in Spanje om met haar man alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen. De uitkomst was positief. Vervolgens stapte het stel naar de bank om de financiering rond te krijgen, met als gevolg dat op oudejaarsdag de handtekeningen bij de notaris werden gezet.

Nieuw leven "Je krijgt er een nieuw leven bij", weet ze van het ondernemersbestaan. "Maar mijn man en ik zijn niet vies van hard werken. Bovendien nemen we een zaak over die al 42 jaar super loopt, een begrip is in Almelo en over een klantenbestand van zesduizend mensen, tot ver buiten de stadsgrenzen, beschikt."

‘De naam blijft’Desondanks blijft niet alles bij het oude. "We veranderen een paar dingen. Vertrouwde merken, zoals Gerry Weber en Frank Walder, houden we uiteraard. Maar we voegen er ook een paar nieuwe merken, gericht op jongeren, aan toe. We richten ons namelijk op een doelgroep van 20, 25 jaar en ouder. Ook willen we vaker verversen, zodat er telkens nieuwe kleding in de winkel is. En we hebben de openingstijden aangepast: van 09.30 tot 17.30 uur. We zijn nu vooral bezig met de winkel eigen te maken. Aan de huiselijke sfeer, de kracht van deze winkel, wordt echter niet getornd. En de naam blijft. Waarom zouden we die veranderen?"

Dubbel Voor de 67-jarige Elbrink is de verkoop bewogen. Samen met haar echtgenoot Roel, die op 24 januari vorig jaar plotseling overleed, stond ze 42 jaar lang aan het roer van Eringa Mode. "Na het overlijden van Roel heeft een collega de bestellingen gedaan en heb ik nagedacht over wat ik wilde. Vervolgens heb ik besloten te stoppen. Ik ben op een pensioengerechtigde leeftijd en het is mooi geweest. Ik heb vijf kleinkinderen en genoeg hobby's. Daar ga ik me nu op richten. Maar het is natuurlijk wel dubbel."

Bedankjes De afgelopen tijd ontving ze tal van bedankjes van klanten, van bossen bloemen tot aan chocolade. "Dat heeft me goed gedaan. En ik wil hen via deze weg ook heel graag bedanken voor alle mooie jaren."

Personeel Op twee mensen na, die al een andere baan hadden gevonden, is het personeel inbegrepen bij de overname. Rijssemus en Elbrink spreken van 'een hechte, gezellige groep'. Het pand, met een winkeloppervlakte van 300 vierkante meter, blijft voorlopig in bezit van Elbrink. "Misschien dat we het in de toekomst ooit een keer overnemen" zegt Rijssemus. "Maar daar houd ik me voorlopig niet mee bezig. Eerst dit maar eens tot een succes maken."Foto: Lenneke Lingmont