Nieuws Marketing

Horecaondernemers tonen kunsten tijdens 'De Smaak van Deventer'

De derde editie van De Smaak van Deventer begint vandaag. De organisatie verzorgt tot en met zondag verschillende culinaire activiteiten in de kazernetuin van winkelcentrum de Boreel, meldt De Stentor.

Anniek Finkers | Foto: Ronald Hissink 19 mei 2016

Tijdens het gastronomische evenement tonen verschillende restauranthouders, traiteurs, wijnspecialisten en andere smaakmakers uit Deventer hun kunsten. Bezoekers kunnen genieten van culinaire hoogstandjes. Er worden verschillende keukens gepresenteerd, dus voor iedere fijnproever is er wel iets te vinden.

Culinair,,Wij willen graag aan de mensen laten zien dat Deventer op culinair gebied heel veel te bieden heeft”, vertelt Job Nederlof, één van de organisatoren. In de binnenstad zijn dan ook veel grote en kleine restaurants te vinden met verschillende keukens. Denk bijvoorbeeld aan de New York cuisine van Jackies, de Japanse keuken van Yume sushi&wok, de Franse keuken van restaurant Boas en Italiaans ijs van ijssalon Talamini.

BetaalbaarTijdens De Smaak van Deventer komen alle smaakmakers uit de stad bijeen en kunnen bezoekers op een toegankelijke manier kennismaken met het hogere segment restaurants tegen betaalbare prijzen. Stadswandeling Zaterdag en zondag verzorgt de organisatie speciaal voor lezers van de Stentor een culinaire stadswandeling. Tijdens deze wandeling struinen deelnemers onder leiding van een gids van de VVV langs monumentale panden in de oude binnenstad van Deventer.

Actie uitverkocht,,Tijdens deze stadswandeling is de aandacht met name gericht op culinair Deventer”, zegt Nederlof. De route loopt dan ook langs verschillende culinaire hotspots waar deelnemers teasers kunnen proeven van verschillende smaakmakers die ook op de Smaak van Deventer te vinden zijn. De kaartjes voor de culinaire stadswandelingen zijn inmiddels uitverkocht.

De organisatie van De Smaak van Deventer heeft ook dit jaar weer aan de kleine fijnproevers gedacht: er is een speciale smaakmaker die gerechtjes maakt voor kinderen en ook heeft de finale plaats van de kinderkookwedstrijd Junior Smaakmakers.

Voor meer informatie en het volledige programma van het culinaire evenement: www.desmaakvandeventer.nl