Nieuws Marketing
IJssalon Bonvanie nu ook in Rijssen, opmars lijkt niet te stoppen
Na Wierden en Nijverdal geniet nu ook Rijssen (Hogepad 16) van het ijs van Bonvanie. De opmars van Loes en Gerben Bonvanie uit Wierden met hun ijswinkels lijkt niet te stoppen.

Het begon in 2010 met een ijs- en chocoladeatelier aan de Stationsstraat in Wierden. Inmiddels hebben Loes en Gerben Bonvanie het razend druk met hun drie gelijknamige winkels en moderne ijskeuken. Na een verhuizing naar het centrum van Wierden en een tweede winkel in Nijverdal in 2014, opende het stel onlangs de deuren in Rijssen. "Al vanaf de opening hebben we het hier druk", vertelt Gerben over de nieuwe vestiging. "Ik denk de bewoners ons al kenden vanuit Nijverdal of Wierden. Daarnaast winkelen Rijssenaren graag in de eigen stad."DromenToen het Wierdense stel begon met de onderneming, hadden Gerben en Loes twee dromen. Ten eerste wilden zij producten van hoge kwaliteit maken. Dat houdt in dat het stel altijd op zoek is naar goede, verse grondstoffen. "We maken alles zelf in onze productieruimte in Almelo. Niet alleen het ijs en de chocolade, maar bijvoorbeeld ook de koekjes voor ons cookie-caramelijs", vertelt Gerben. Verse grondstoffen dienen zich soms in de praktijk aan. "We kregen eens van een groenteboer een stapel meloenen. Daar kunnen wij natuurlijk wel wat mee." Daarnaast lijkt creativiteit een basisingrediënt voor het bedenken van smaken.
Foto: Annina Romita