Podcast

Klanten zijn enquêtes beu: deze start-up biedt de oplossing

Wil je als bedrijf weten wat de klant van je vindt, dan moet je daarvoor vaak dure onderzoeksbureaus inschakelen die klanten bestoken met vragenlijsten. Ondernemers Ahmed Ali en Tim Smit vonden dat dit beter kon en richtten de start-up Moodus op. Ze vertellen erover in de wekelijkse podcast.

Moodus zuil klant tevredenheid podcast ondernemer

Redactie De Ondernemer / MVO 12 juni 2019

Bij zijn vorige baan als financieel manager in een ziekenhuis stuitte Ahmed Ali op een vraag die veel bedrijven zichzelf stellen: hoe meet je op een efficiënte manier de tevredenheid van de klant of cliënt? De tools die bedrijven daarbij ondersteunen vond hij beperkt: ze kwamen altijd neer op online vragenlijsten achteraf, die patiënten maar mondjesmaat invulden.

Enquêtemoeheid en AVG-wetgeving

Het concept van Moodus kwam voort uit het feit dat Ali een probleem signaleerde en daarmee een gat in de markt. Zijn idee om een zuil te bouwen waarop klanten meteen op de locatie zelf vragen kunnen beantwoorden, bleek namelijk ook interessant voor andere bedrijven. Samen met ontwerper Tim Smit ging Ali aan de slag en sinds 1,5 jaar zijn beiden fulltime bezig met Moodus.

Lees ook: Telecombedrijf Simpel groeit én kijkt vooruit naar tv en internet

Ali noemt Moodus de oplossing voor de ‘enquêtemoeheid’ van klanten: zij beantwoorden vier à vijf korte vragen op de zuil die doet denken aan het apparaat uit een speelhal. En daarmee halen ze meer data op dan met gewone vragenlijsten, zeker sinds de invoering van de AVG-wetgeving.

Snelheid en de juiste vragen

In 2018 plaatsten de ondernemers de eerste 40 zuilen bij opdrachtgevers en de verwachting is dat daar dit jaar 200 bijkomen. Een onderdeel van het succes: snelheid en de juiste vragen stellen. Wat voor vragen dat precies zijn, vertellen de ondernemers in de podcast.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details
Aandachtstrekkers

Nieuwsbrief net zo spannend als een Netflix-trailer? Zo pak je dat aan

Nieuwsbrieven saai, vervelend en onaantrekkelijk? Onzin. Een digitale nieuwsupdate hoeft alles behalve een spam-waardig moetje te zijn waar je als ondernemer niet onderuit komt. Au contraire: jouw nieuwsbrief kan net zo'n must see-item zijn als een trailer voor de nieuwste Netflix-hit. Hoe? Aandachtstrekkers Michel Ariëns en Patrick Wessels scheppen licht in de duisternis.

Details