Video Marketing

Dit kan YouTube voor jouw bedrijf betekenen: de beste tips van Team5pm

YouTube en andere videocontentplatformen zoals TikTok kunnen je als ondernemer flink verder brengen. Slimme marketingstrategieën, nieuwe klanten en verdere naamsbekendheid. Hoe? Team5pm-ceo Jelmer Wind legt het uit in De Ondernemer Live.

Van onze redactie 12 mei 2023

Sinds vijf jaar bouwen Jelmer Wind, Tom Schoufs, Ronen Wolf en Peter Minkjan aan YouTube-agency Team5pm. Inmiddels is het bureau met kantoren in onze hoofdstad, Stockholm en Kaapstad, actief in 26 landen met 110 video-experts in de gelederen. Het bedrijf brengt strategie, contentcreatie, betaalde en organische distributie en merkonderzoek samen onder één dak. Jonathan van Noord en Remy Gieling hadden ceo en medeoprichter Jelmer Wind te gast in De Ondernemer Live.

''Een jongere doelgroep gaat eerst naar YouTube en TikTok om iets te vinden waar men naar op zoek is. Vooral als het gaat om how-to-content. Voor bedrijven ligt daar een enorme kans''

Jelmer Wind, ceo en mede-oprichter Team5pm

Voor ondernemers ligt er een enorme kans in de wereld van YouTube

Team5pm is inmiddels niet alleen actief op het vlak van YouTube, ook andere digitale- en social videokanalen als TikTok zijn een zeer bekend terrein voor het bureau, zo vertelt de ceo via een videoverbinding met Sri-Lanka. Hij legt ook uit waarom YouTube en andere videoplatformen zo’n interessant medium voor ondernemers zijn.

,,Wat veel mensen niet doorhebben is dat YouTube gewoon een zoekmachine is. Google is een zoekmachine voor plaatjes, YouTube voor video. Een jongere doelgroep gaat eerst naar YouTube en TikTok om iets te vinden waar men naar op zoek is. Vooral als het gaat om how-to-content. Voor bedrijven ligt daar een enorme kans. Want potentiële klanten maken eveneens veel gebruik van videocontent."

Lees ook: Expert Minkjan (5PM): dit is het geheim van succes op YouTube

Wat kan je leren van de Zweden en Zuid-Afrikanen?

Je hoort van Jelmer enkele mooie voorbeelden uit de B2B-praktijk waarin YouTube de hoofdrol heeft. GAMMA zette het platform bijvoorbeeld succesvol in, aldus de ceo en oprichter van het internationaal opererende bureau. Dat internationale is overigens een ander belangrijk gespreksonderwerp in De Ondernemer Live.

Kijk en luister en waarschijnlijk pak je zo inspiratie en advies mee. Zeker over het inzetten van YouTube voor slimme marketingdoeleinden. Want wat kan jij als ondernemer leren van de Zweden en de Zuid-Afrikanen? Wat doen zij anders en wat zijn de belangrijkste lessen? En wat moet je nog meer weten over het platform? Kijk en luister naar het interview met de videocontent-expert.

Lees ook: Podcasts op YouTube: Slim of juist niet?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws