Nieuws Infotainment

De kijk-, lees- en luistertip van Maarten Poot (Felyx)

Wekelijks presenteren Mohi en De Ondernemer de kijk-, lees- en luistertip van een inspirerende ondernemer. Deze week de drie van Maarten Poot, co-founder van deelscooterbedrijf Felyx.

Mohi / De Ondernemer 10 november 2022

Maarten poot felyx

Felyx biedt binnen hun servicegebieden gedeelde e-scooters aan op ritbasis. De app is er om de dichtstbijzijnde e-scooter te lokaliseren, reserveren en activeren. Op de foto Maarten Poot, co-founder.

Lees ook: Wibe van de Vijver: 'Mohi is het gezondere alternatief op de huidige sociale media'

1. Van welke serie of film heb je onlangs genoten?

Maarten: 'Beetje spuit-11 hier misschien, maar mocht je 'm toch nog niet gekeken hebben, ga déze serie kijken: Succession. Op HBO Max te zien. Niet voor niets dat iedereen zo lovend over deze serie is. Verhaal over het doorgeven van de macht binnen een familiebedrijf met alle mogelijke smeuïge drama en herkenbare 'business slang'. Waanzinnig knap gespeeld'.

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Corinne Vigreux (TomTom)

2. Welke podcast of muziek luister je graag?

Maarten: 'Mijn luistertip? Dawn FM van the Weeknd. Een Canadese zanger, een waanzinnige artiest, waarvan je de muziek uren achter elkaar kunt draaien. Voor mij is The Weeknd het nieuwe Daft Punk. Ook ideaal voor als je onderweg bent of op de headset wanneer je nog even de late uurtjes door de inbox moet ploegen'.

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Sandra van Beest (The Social Handshake)

3. Wat zouden we volgens jou absoluut moeten lezen?

Maarten: 'Dat is De Machine, in de ban van Booking.com. Knap geschreven verhaal, van oprichting tot de recente corona dilemma's. Voor alle ondernemers super boeiend en entertaining om deze inside verhalen mee te krijgen. Een werkelijke pageturner!'

Het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com, 'de machine', in Amsterdam.

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Mark de Lange (Ace & Tate)

Wat is Mohi?

Mohi is een gratis Nederlands platform waar je met vrienden en familie je favoriete content aanbevelingen kunt uitwisselen: boeken, films, series, podcast, artikelen en meer. Ook kun je er de tips vinden van verschillende curatoren: journalisten, CEO's, schrijvers, artiesten, wetenschappers, en meer). Op deze manier kun je in de app de beste tips verzamelen zodat je altijd een goede podcast of nieuwe filmtip klaar hebt staan en tevens je eigen digitale archief opbouwt.

'Anders dan een onpersoonlijk en vaak sub-optimaal functionerend algoritme, vertrouwt Mohi op de curatie door mensen. Wij geloven in de positieve kracht van het uitwisselen van mooie content en zijn ervan overtuigd dat dit relaties tussen personen verder kan versterken,' is de overtuiging van Wibe van de Vijver, ceo/founder van Mohi. En die overtuiging delen we.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws