Video Mobiliteit

Zo boekt ‘supercargoeroe’ Danny succes met delen van jongensdromen: ‘Ferrari’s lopen altijd hard’

Wat begon als een jongensdroom – het bezitten van een rode Ferrari – groeide uit tot een succesvol verhuurbedrijf van supersportwagens. Met Buena Vida Supercar Verhuur maakt de Westlandse ondernemer Danny Vijverberg andermans dromen werkelijkheid. Onze co-host van dienst onthult zijn geheimen in de nieuwste aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Presentatie: Roland Tameling 18 juli 2023

Danny vijverberg ferrari

Danny Vijverberg in een Ferrari. Foto:Buena Vida Supercar Verhuur

Nee, de felrode Ferrari 488 Spider voor de deur van de radiostudio is niet te huur bij Buena Vida. ,,Dit is mijn eigen privé-Ferrari, deze is echt voor mijzelf en hier ben ik ook heel zuinig op”, legt eigenaar Danny Vijverberg uit aan presentator Roland Tameling in de De Ondernemer Onderweg.

Het hebben van een rode Ferrari was voor Vijverberg altijd al een droom, zegt hij. ,,Als klein ventje wilde ik dat al, en ondertussen heb ik er verschillende gehad. Die waren overigens niet allemaal even betrouwbaar, maar het merk blijft trekken. Deze 488 is juist wel heel betrouwbaar, hij rijdt verrassend stabiel en heeft echt nog het geluid van een echte Ferrari. Het uitlaatsysteem is ook niet helemaal origineel meer…”

''De financiering voor al die auto’s krijg je alleen voor elkaar als je aan investeerders laat zien dat je serieus te werk gaat en dat je te vertrouwen bent''

Danny Vijverberg

Dat laatste heeft iedereen op het Media Park in Hilversum inmiddels ook gehoord. Terwijl Vijverberg een afscheidsrondje in zijn brullende Ferrari cadeau geeft aan medepresentator Remy Gieling, galmt het brute uitlaatgeluid tussen de gebouwen door. Na terugkomst legt de supercarverhuurder meteen uit waarom die ‘kippenvelfactor’ de basis is voor het succes van Buena Vida Supercar Verhuur.

Lees ook: Als bewijs naar Parijs: waarom de ‘brommobielen’ van Paul een steeds beter zakelijk alternatief vormen

Te huur: meer dan dertig supercars

Wat begon met één auto, is inmiddels namelijk uitgegroeid tot een van de grootste supersportwagen-verhuurbedrijven van Nederland. Buena Vida biedt meer dan dertig verschillende modellen aan, vertelt oprichter Vijverberg: ,,We hebben Ferrari’s, een Maserati, verschillende modellen van McLaren, een unieke Ford GT. Van de auto’s voor bruiloften is de Rolls Royce toch nog steeds het meest gewild.”

Op dit moment werkt de zelfverklaarde ‘supercargoeroe’ zelfs aan een model in de overtreffende categorie van de hypercars. ,,We zijn al een tijdje bezig met een Bugatti Veyron – het lijkt erop dat dit nu echt gaat lukken.” Binnen afzienbare tijd moet die supersnelle droomauto ook te boeken zijn in de showroom in Maassluis.

''Ik ken veel mensen die eigenlijk wel benieuwd zijn naar verschillende automodellen die wij kunnen aanbieden. Mede daarom hebben wij een rittenkaart geïntroduceerd''

Danny Vijverberg

Dat ruime aanbod is één van de succesfactoren van Buena Vida, maar de zaak loopt pas écht goed dankzij jarenlange betrokkenheid, persoonlijke aandacht en een wederzijdse gunfactor, meent de Westlander. ,,De financiering voor al die auto’s krijg je alleen voor elkaar als je aan investeerders laat zien dat je serieus te werk gaat en dat je te vertrouwen bent. Het is altijd een kwestie geweest van de lange adem, oprechte liefhebberij, aandacht voor de klant – en doen wat je belooft.”

Rittenkaart: ‘Huren is het nieuwe hebben’

In de laatste uitzending van De Ondernemer Onderweg van dit seizoen legt Vijverberg ook uit hoe hij de strategie van zijn bedrijf uitstippelt voor de komende jaren. Opvallend genoeg richt hij zijn pijlen op mensen die zelf al een supercar hebben of hebben gehad. ,,Wat mij betreft is huren het nieuwe hebben”, vertelt hij.

,,Ik ken veel mensen die eigenlijk wel benieuwd zijn naar verschillende automodellen die wij kunnen aanbieden. Mede daarom hebben wij een rittenkaart geïntroduceerd, waarmee loyale klanten tegen aantrekkelijke voorwaarden auto’s kunnen huren. En zo zijn we constant met meer innovaties bezig.”

Lees ook: 75 jaar Solex in Nederland: bij dit bedrijf zijn ze elke dag reden voor ‘een feessie’

Het ‘onderverhuren’ van andermans supersportauto’s, zoals Vijverberg graag gevraagd krijgt van mensen die hun bolide willen verhuren, past echter niet in het plaatje. Waarom niet, legt de verhuurder uit in de uitgebreide aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Klik hier voor alle andere afleveringen van De Ondernemer Onderweg, ons programma over slimme zakelijke mobiliteit met Roland Tameling. Vanaf 5 september weer elke dinsdag om 13.00 uur live op New Business Radio, terug te luisteren via je favoriete podcastkanalen én te bekijken via ons YouTube-kanaal.

Lees ook: Voetballers en influencers kind aan huis bij dit bedrijf: ‘Wij maken dikste auto's nóg dikker’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws