Podcast Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Droomstart anne hardon chefs dinner tea theesommelieroomstart22031617

Anne Hardon in gespek met juryvoorzitter Niels Meijssen. Foto: Ruud Voets.

Van onze redactie 5 april 2022

‘Mensen vinden dit een geniaal plan’

Hardon wil inspelen op de alcoholvrije trend door kwalitatieve thee eenvoudig te combineren met gerechten. ,,Wat eten we? Ik kijk op mijn doosje thee en zie welk gerecht erbij past. Supersimpel!” Theesommelier Hardon is al jaren met het concept bezig en hoort uit haar omgeving positieve geluiden. ,,De mensen die ik spreek vinden dit een geniaal plan.”

Zij is overtuigd, maar is haar verhaal overredend genoeg voor de ondernemersjury? Ze is namelijk een van de twee pitchers die in de vierde aflevering van Droomstart een gouden businessidee beoordeeld krijgt door de ondernemersjury. De andere pitcher is net zo culinair en wil de traditionele tour met een stadsgids van meer smaak voorzien met de combinatie van een diner.

Lees ook: Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Wie van de twee krijgt die felbegeerde Droomstart en bouwt samen met een mentor aan zijn bedrijf? Tussendoor staat de podcastmicrofoon open en zit jij, de luisteraar, op de eerste rij. Wie blijkt een rasechte ondernemer te zijn? Welke valkuilen worden omzeild? Je hoort de lessen op hun weg naar ondernemerschap in Droomstart.

Kies hier je favoriete podcastapp om Droomstart te beluisteren:


Luister via Spotify
Luister via Apple Podcasts
Luister via Google Podcasts

Over Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers op hun weg naar succes

De twee pitches hoor je in Droomstart, dé nieuwe podcastserie waarin iedereen met een ambitie en een gouden businessidee wordt geholpen én gevolgd op weg naar het ondernemerschap. Gaat het deze ondernemers in de dop lukken een succesvol bedrijf op te bouwen? Kijk op Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis. De eerste vier afleveringen vind je op de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcast.

Lees ook: TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details