Nieuws Actueel

Overzicht openingstijden supermarkten oud en nieuw 2018 – 2019

Nog niet alles in huis om het nieuwe jaar in te luiden? In dit overzicht vind je de openingstijden van supermarkten op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag. Zo kun je rond de jaarwisseling nog verse oliebollen of champagne inslaan. Bekijk de openingstijden van supermarkten tijdens oud en nieuw 2020.

Redactie De Ondernemer | Foto's: ANP 29 december 2018

Overzicht openingstijden supermarkten oudjaarsdag 31 december nieuwjaarsdag 1 jan oudennieuw

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten oud & nieuw 2020

Overzicht openingstijden supermarkten oud en nieuw Albert Heijn

De grootste supermarktketen van ons land is de Albert Heijn, ook bekend als AH of Appie. Inclusief de veertig winkels in België heeft Albert Heijn meer dan duizend vestigingen. Ook de ruim 80 AH to go-supermarkten voor snelle aankopen onderweg, vallen hieronder. Op oudjaarsdag 31 december 2018 zijn er in Nederland 950 vestigingen over (in België 40 winkels). Op nieuwjaarsdag 1 januari 2019 zijn er 190 Albert Heijn supermarkten open. Voor de openingstijden van de Albert Heijn bij jou in de buurt kun je de winkelzoeker op AH.nl gebruiken.

Overzicht openingstijden supermarkten oud en nieuw Jumbo

Bijna alle ruim 600 Jumbo supermarkten zijn open op oudjaarsdag 31 december 2018. Op nieuwjaarsdag zijn er 196 Jumbo's open. Op de website van Jumbo staan de openingstijden per vestiging.

Overzicht openingstijden supermarkten oud en nieuw Plus

De openingstijden van de Plus supermarkten verschillen op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag van elkaar omdat Plus werkt met zelfstandig ondernemers. Op oudjaarsdag 31 december 2018 zijn alle 263 vestigingen geopend. Op nieuwjaarsdag 1 januari 2019 zijn er 43 Plus supermarkten open. Voor de openingstijden per vestiging kijk je op Plus.nl.

Lees ook: Vijf dingen die je moet weten over werken op feestdagen

Overzicht openingstijden supermarkten oud en nieuw Dirk van den Broek en DekaMarkt

De 121 vestigingen van familiebedrijf Dirk van den Broek zijn verspreid over Nederland. De kerngebieden zijn Noord- en Zuid-Holland. De 81 DekaMarkt supermarkten zijn van hetzelfde bedrijf. Op oudjaarsdag 31 december 2018 zijn alle winkels van Dirk en DekaMarkt open. De filialen van Dirk sluiten die dag om 18:00 uur en bij de DekaMarkt varieert dit tussen 18:00 en 19:00 uur. Op nieuwjaarsdag 1 januari 2019 zijn er 79 Dirk supermarkten en 25 DekaMarkt supermarkten open. Kijk voor de actuele openingstijden per filiaal op de websites van Dirk en DekaMarkt.

Overzicht openingstijden supermarkten oud en nieuw Aldi

Bij veel van de ruim vijfhonderd Aldi filialen in ons land gelden aangepaste openingstijden rondom de jaarwisseling. Aldi heeft de openingstijden per filiaal verwerkt in dit overzicht.

Lees ook: Waarom Picnic bij 'lokale super' soms boodschappen inslaat

Overzicht openingstijden supermarkten oud en nieuw Lidl

Met ongeveer 415 vestigingen is de Lidl net iets minder groot dan de Aldi. De van oorsprong Duitse keten laat weten dat alle winkels op oudjaarsdag 31 december 2018 open zijn met een aangepaste sluitingstijd van 18:00 uur of 19:00 uur. Op 1 januari 2019 is er slechts één winkel open. Via de website van Lidl kun je per filiaal bekijken of deze open is en wat de precieze openingstijden zijn.

Overzicht openingstijden supermarkten oud en nieuw Spar

Spar heeft ongeveer 12.500 winkels in 44 landen. Nederland telt ruim 240 zelfstandige Spar-winkels, gerund door ondernemers. Zij mogen zelf hun openingstijden bepalen. Ook de Attent-formule is onderdeel van Spar. Bovendien maken zo’n honderd neutrale winkels gebruik van het logistieke proces van inkoop en distributie van het overkoepelende bedrijf. Zoek via Spar.nl de openingstijden van een winkel in jouw buurt.

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten Kerst 2018

Overzicht openingstijden supermarkten oud en nieuw Emté

Emté is een relatief kleine supermarktformule met 88 vestigingen. Op oudjaarsdag zijn er 86 winkels geopend tot 18:00 uur, één tot 19:00 uur en één tot 20:00 uur. Op nieuwjaarsdag 1 januari 2019 zijn alle winkels van Emté gesloten. Via de winkelzoeker van Emté kun je de openingstijden van alle vestigingen vinden.