Podcast Thijs Talks

Lessen van Ivar Camps (Alliance Automotive): ‘Leg elke zakelijke afspraak goed vast, steeds weer’

Nog twee open plekken in het marketingelftal van Thijs van Dijk. Na deze aflevering nog maar één. In de tiende episode van de podcastserie Thijs Talks is Ivar Camps van Alliance Automotive Group Benelux, een bedrijf gespecialiseerd in de distributie en de verkoop van auto-onderdelen en –accessoires, te gast. Op welke plek gaan we de retailmarketingmanager terugzien? Je hoort het in deze podcast! Net als het beste advies waar je mee aan de slag kan.

Van onze redactie 26 april 2021

Wat host Thijs van Dijk natuurlijk wil weten van Ivar Camps is: hoe blijft hij in vorm? Juist in deze tijden van thuiswerken, corona en lockdown? Uiteindelijk gaat het volgens de marketingtopper erom hoe jij in de wedstrijd zit. Dus, stel de vragen: hoe blijf je fit? Beweeg je genoeg en eet je gezond? ,,Voor mij wel lastig. Ik ben een zoon van een brood- en banketbakker’’, onthult Camps. ,,Ik houd van zoetige dingen. Gelukkig fiets ik veel. Het liefst alleen, zodat ik goed na kan denken over wat ik wil.’’ Maar er is nog een bezigheid die de ondernemer energie en inspiratie geeft: ‘Ivar-tijd’ in de agenda plannen. Wat dat precies behelst? Je hoort het in Thijs Talks.

Lessen van Toon Gerbrands (PSV), vader en grootvader

Ook vertelt Camps wat hij heeft geleerd van PSV-topman Toon Gerbrands, alles over zijn inspiratie en mediaconsumptie en over zijn vroegere clubs op zijn cv. ,,Ik heb ook van de minder leuke clubs veel geleerd. Je leert van de positieve en negatieve ervaringen op de verschillende werkplekken.’’ Iets dat de marketingman heeft meegenomen naar Alliance Automotive Group om te delen met zijn team. Iets waar Camps ook zeker dankbaar voor is: de lessen van zijn inmiddels overleden opa en vader. Net al die van de leidinggevenden uit de vroegere loopbaan van de retailmarketingmanager. Je hoort het in de podcast.

Trouwe luisteraars weten het: alles draait om voetbal of om voetbal als metafoor in deze podcastreeks. Niet vreemd dat je hoort op welke positie in het veld deze tiende Thijs Talks-gast zichzelf het liefst zou zien. Verder: wanneer heeft hij voor het laatst gescoord? Een doelpunt waar hij enorm trots op is. Camps kan er niet te veel over vertellen, maar licht een tip van de sluier op in deze aflevering. Er komt een scoop aan! Een ander trots moment heeft alles van doen met een prachtig goed doel waar de Alliance Automotive Group zich mee bezighoudt.

Duizendpoot Ivar Camps is ook nog eens limoncellomaker. Foto: Ruud Voest

Wees altijd open en eerlijk tegen je zakelijke partners

Luister zeker ook naar de podcast voor enkele pittige vragen van mystery guests – waarvan eentje ons wel heel bekend voorkomt – aan Ivar Camps. En Thijs Talks zou Thijs Talks niet zijn wanneer Thijs van Dijk de gast niet enkele mooie tips en adviezen ontfutselt. In dat deel van de uitzending is er een belangrijke rol voor de zonnebloem (!) weggelegd. Ja, je leest het goed. Een ander advies van Camps geven we je alvast mee: ,,Leg elke zakelijke afspraak die je maakt vast! Ook afspraken met mensen die je al lang kent. Wees daarover open en eerlijk met elkaar. Altijd weer.’’

Elftal van marketingtoppers volgens Thijs van Dijk

Marcom-expert Thijs van Dijk is de coach van het elftal van marketingtoppers. Elke keer weer wacht hem de zware taak om de selectie samen te stellen. Hij stelt het team samen uit gevestigde namen, jonge en opkomende talenten en spelers die complementair zijn aan elkaar om het optimale uit het team te halen. Daarbij moet de host goed in de gaten houden dat zijn spelers op de juiste positie staan om het optimale uit hun potentieel te kunnen halen. Zoals zijn leermeester Johan Cruijff het ooit mooi zei: ,,Alleen kun je niks, je moet het samen doen."

Ook de eerdere negen Thijs Talks nog eens beluisteren? Check ze hieronder:

Lees ook: Margriet de Kroon (YoungCapital): het volwassen verhaal van de jonge speler

Lees ook: Caroline van Turennout (Zeeman): 'Online is er nog veel te doen'

Lees ook: Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen, dan ga je sneller'

Lees ook: Wat drijft en inspireert Iris Schenk, Marketing Manager van Buddha To Buddha?

Lees ook: Auping-marketeer Ine Stultjens heeft geen gouden regels

Lees ook: Bram van Campenhout (Fairphone): zo blijf je in de smartphone industrie je concurrentie voor

Lees ook: Fleur Hofstra, de dynamische middenvelder en Marketingmanager van Puma

Lees ook: Wat je kan leren van marketingtopper Martijn Delahaye (AFAS)

Lees ook: Maarten Roomer: waarom de Mobiel NL-topman in het elftal thuishoort

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details