Podcast De Ondernemer Onderweg

Ronald Kooyman (Louwman): hoe je evenementenlocatie èn museum draaiende houdt in coronatijd

Je hebt één van de allermooiste autocollecties van de wereld in een modern museum. Dat pand doet ook dienst als evenementenlocatie, borrels van bedrijven en andere bijeenkomsten. En dan die coronacrisis. Wat doe je dan? In deze De Ondernemer Onderweg vraagt presentator Roland Tameling het de directeur van het Louwman Museum - want daar hebben we het over - Ronald Kooyman.

Ronals Kooyman Louwman museum liggend

Ronald Kooyman, directeur van het Louwman Museum over ondernemen in coronatijd. Foto's: Frank Jansen

Presentatie: Roland Tameling 13 juli 2021

Het Louwman Museum kreeg een flinke klap door corona, maar inmiddels zijn de deuren weer open en trekt de business opnieuw aan. Hoe dat allemaal gegaan is en wat wij van deze geschiedenis kunnen leren, bespreekt host Roland Tameling met de directeur van het Haagse museum, Ronald Kooyman.

Wat betekende coronapandemie voor bezoekerscijfers, omzet en kansen Louwman Museum?

Eerst gaan presentator en gast van deze podcast in op enkele praktische zaken. Feitelijk runt Kooyman een bedrijf, een locatie waar meer gebeurt dan het bewonderen van auto’s. Ziet hij zchzelf als bedrijfsleider of ondernemer? Maar natuurlijk ontkomen we niet aan die pandemie. Hoe was en is deze zware periode voor het museum annex evenementenlocatie en wat was het effect van de maatregelen? En wat betekende dat in bezoekerscijfers, omzet en kansen? Ook in deze De Ondernemer Onderweg: sinds een tijdje is het Louwman Museum weer open. Wat is de huidige stand van zaken?

Ronald Kooyman (links) met host Roland Tameling in de studio.

Louwman Museum is onderdeel van een groot familiebedrijf, dat onder meer importeur is van de automerken Toyota en Lexus. Een onderneming met een enorme dealergroep en vele mobiliteitsoplossingen. Hoe past het museum in die groep? Kooyman legt het ons uit.

'Klein begonnen maar groot geworden door ondernemerschap en lef'

Op de website van de Louwman Group valt te lezen: ‘We zijn klein begonnen maar groot geworden door ondernemerschap en lef’. Waar blijkt dat uit in Kooyman zijn ogen? Op welke manier pas je dat zelf toe? Hoe zorg je bijvoorbeeld dat er genoeg mensen komen, hoe bepaal je nieuwe tentoonstellingen, hoe weet je wat de toon en uitstraling van het museum moet zijn.

En niet onbelangrijk: aangezien dit de laatste aflevering is van De Ondernemer Onderweg voor de zomerstop, wil gastheer Tameling nog wel even van de museumdirecteur horen waarom we allemaal een ritje naar Den Haag moeten maken in de vakantie.

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen:

Lees ook: Deelvervoer als oplossing voor jouw bedrijf? Go Sharing-ceo Raymon Pouwels legt uit waarom

Lees ook: Willem Baudewijns (Polestar): 'Blijf trouw aan je filosofie. Ook onder druk'

Lees ook: Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details