Nieuws Personeel

Blogtop 5: zo voorkom je blunders op LinkedIn

Het op orde hebben van je LinkedIn- profiel is cruciaal. Daarom zette blogger Esther Nijskens de vier meest gemaakte missers op een rij. Een blog waarmee ze goud haalt in onze blogtop 5. Opvallend: haar blog is niet alleen de best gelezen blog, maar ook een van de best gelezen artikelen van deze week. Benieuwd naar de rest van de blogtop 5? Wij zetten 'm voor je op een rijtje.

De Ondernemer 9 september 2016

Linkedin1065

1. Vier LinkedIn-missers die je beter niet kunt maken - Esther NijskensMet een gebruikersdichtheid van 90% in Nederland is de kans groot dat je een LinkedIn-profiel hebt. Ben jij een actieve gebruiker of log je af en toe in? Tegenwoordig besluiten mensen alleen al op basis van je LinkedIn-profiel of ze zaken met je willen doen. Het op orde hebben van je profiel is daarom cruciaal. In deze blog bespreek ik hoe je 'missers' kunt voorkomen.

2. Jij bent je personeel niet - Fred Rutgers Nou ja, soms lijkt een ondernemer wel een slaaf van zichzelf. Menig ondernemer stelt hoge eisen aan zichzelf. Het moet altijd beter, groter, succesvoller en hopelijk ook klantvriendelijker. Als ondernemer ben je meestal bereid om behoorlijk diep te gaan, je wilt eruit halen wat erin zit. Maar hoe zit dat met je medewerkers?

3. Grote winnaars, zijn ook grote verliezers - Marc van der WielenIn ondernemerskringen wordt graag een vergelijking gemaakt met sport. Succesvol ondernemerschap en topsport hebben veel overeenkomsten. Het is dan ook niet voor niets dat vele (oud) topsporters graag gehoorde sprekers zijn op één van vele netwerkbijeenkomsten. De motiverende ervaringen over doelen stellen, ambitie, doorzetten, bloed, zweet en tranen gaan erin als zoete koek.

4. Zomaar... - Saskia Maarse“Ik heb een haat-liefdeverhouding met Nederland,” vertelde de Italiaanse Angela Capo me tijdens een etentje bij haar thuis. “De manier waarop Nederlanders handel drijven vind ik fenomenaal. Net als de manier waarop ze hun land hebben opgebouwd. Daar heb ik grote bewondering voor. Tegelijkertijd heb ik moeite met het Nederlandse individualisme. Ik mis hier het Italiaanse groepsgevoel: de familieband, de sociale controle en – de spontaniteit. Even langsgaan bij familie of vrienden, zomaar…”

5. Verplicht pensioenfonds voor zzp'ers? Slecht plan! - Rob OomsHet is natuurlijk een nobel en goedbedoeld plan: een verplicht pensioenstelsel voor zzp’ers. Hiermee wil men de bijna miljoen zzp’ers behoeden voor een groot probleem als zij stoppen met werken. Echter, deze maatregel staat haaks op de vrijheid van ondernemerschap en uit de praktijk blijkt dat veel zzp’ers er niet op zitten te wachten. Mijn advies: voer het niet in.